Ana Sayfa Alışveriş Yazıları Yurtdışından Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır

Yurtdışından Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır

10
Yurtdışından Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır

Yurtdışından Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Yurtdışından güvenli alışveriş nasıl yapılır? İnternetten nasıl güvenli alışveriş yapılır? Yurtdışından alışveriş yapmak güvenli mi? gibi sorulara cevap vermeye çalışacağım.

Ara ara yurtdışı alışveriş sitelerinden alışveriş hakkında bloglar yazıyorum. Aslına bakarsanız alışverişlerinizi Türkiye’ den yapmanızı isterdim. Ben yurt dışı sitelerinden blog için ürün aldım açıkçası birkaç kez, ayrıca bazı ürünler özellikle kozmetik Türkiye’ de olmayabiliyor.

Bazı sitelerde çok uyguna ürünler bulabiliyorsunuz. Bu da insanı aynı kalitede olunca doğal olarak daha uygun fiyatlı olana itiyor. Neyse canınız nereden isterse oradan alın, alalım, kime ne bize ne ?

Konumuza gelelim ?

Yurtdışından güvenli alışveriş

Alışveriş yapıyorsunuz peki yaptığınız site güvenli mi? Artık uzman yazılımcı kötü niyetli arkadaşlar sitelerin arayüzlerini profesyonel şekilde kullanabiliyor. Dikkat etmek gerekiyor Yurtdışından güvenli alışveriş önemli.

 

Peki nelere bakmalıyız?

  • Bağlandığınız wifi güvenli mi? Herkese açık wifi kullanıyorsanız bu güvenlik sorunu yaratır. Alışveriş yaparken şahsi ise wifinizin diğer alıcılara görünürlüğünün kapalı olmasını öneririm. Şayet dışarıda alışveriş yapıyorsanız, cep telefonunuz internetinden bağlanırsanız bu wifiden daha güvenlidir.
  • Çok fazla satıcı olan sitelerden alışveriş yapıyorsanız, aliexpress, n11 gibi satıcıları bir araya toplayan sitelerden alışveriş yaparken, ürünün altında satıcı hakkında yazılan tüketici yorumlarını okuyun.
  • http değil de, https sitesi kullanan siteleri tercih edin. Bu ne demek? Kredi kartı, kişisel bilgiler vs. gibi bilgilerin korunduğunu belirten siteler. Yani bu sitelerin uzantısı aşağıdaki fotoğraftaki gibi olur s harfine dikkat edin.

Buna SSL sertifikası diyoruz. Ve tercihimizde bu SSL sertikası kullanan sitelerden yana olmalı. Burada ayrıca belirtmek isterim, SSL sertifikası yüzde yüz güvenilir olduğunu göstermez(wifi vs. diğer güvenlik engelleri aşılmışsa, siz ssl sertifikalı bir yerden alışveriş yapıyor olsanız bile diğer güvenlik önlemlerinde eksiklik varsa).

SSL sertifikası aradaki iletişimin güvenliği olduğunu gösterir. Birde adres çubuğunda firma adı yazıyorsa o firmanın resmi olarak gerçekten var olduğunu gösterir.

Yani bu sitelerin uzantısı aşağıdaki fotoğraftaki gibi olur “s” harfine dikkat edin.

Comodo SSL Sertifikası

Eğer sizde E-Ticaret sitesi sahibiyseniz, web sitenize uygun fiyatlı bir SSL Sertifikası yüklemenizi tavsiye ederim. Eğer firma adınızı adres çubuğunda göstermek isterseniz EV SSL Sertifikalarını tercih edebilirsiniz. Örneğin ben SSL sertifikası olmayan bir siteden asla alışveriş yapmam.

Aşağıdaki iki resimde SSL sertifikası olan ve olmayan arasındaki farkı görebilirsiniz.

SSL Sertifikası - Bağlantı Güvenli Değil
SSL sertifikası yok
SSL Sertifikası - Güvenli Bağlantı
SSL sertifikası var

 

 

 

 

 

 

Bankanız Sanal Kart oluşturuyorsa, sanal kart ile alışveriş yapabilirsiniz. Örneğin 30bin tl lik limit olan bir kartınız var ve alışveriş yapmak istiyorsunuz bu kartla. Limiti yüksek olduğu için kart bilginizi paylaşmak istemiyorsanız, istediğiniz miktarda parayı sanal kartınıza aktarıp sanal kartınız ile alışveriş yapabilirsiniz. Veya benzer bir uygulama olan BKM Express dijital cüzdan ile alışveriş yapabilirsiniz. https://bkmexpress.com.tr/ , ayrıca kapıda ödeme seçeneği de güvenli ödeme yöntemleri arasında.

Bilgisayarınızda antivirüs programı yüklemiş olmalısınız.

Benim daha önce de blogta yazmış olduğum yurt dışı siteleri var mesela;

Romwe, SheIn, Asos ve AliExpress

Bunların dışında aşağıda inceleyebileceğiniz bir çok site var. Birde benim bu siteler hakkın yazdığım yazılar var 🙂  Romwe , SheIn , Asos ve AliExpress

Amerikan Alışveriş Siteleri:

1. Amazon:  www.amazon.com/fashion/
Ürünün uluslararası deniz taşımacılığına uygun olup olmadığını öğrenmek için bu bağlantıyı uluslararası olarak gönderirler, ancak tüm ürünlerin değil: Amazon Global.

2. Ebay: www.ebay.com/fashion/

3. Nordstrom: www.nordstrom.com

4. Carters: www.carters.com

5. Pacsun: www.pacsun.com

En Güvenilir Çin Alış Veriş Siteleri

İlk 5’te  özellikle giyim konusunda alışveriş yapabiliceğiniz Çin’in Alışveriş Siteleri:

1.Sammydress  www.sammydress.com 

2. Rose Wholesale  www.rosewholesale.com

3. Rotita  www.rotita.com

4.Light in the Box  www.lightinthebox.com/tr

5. Aliexpress  www.aliexpress.com

6. https://www.dealextreme.com

7. www.banggood.com

8. https://www.tradetang.com

9. www.gearbest.com

10 . https://www.focalprice.com

11. https://www.bestofferbuy.com

12. www.everybuying.com

13. www.tinydeal.com

14. https://hobbyking.com

Ayrıca “Pek Bilinmeyen 5 Güvenilir Yurtdışı Alışveriş Sitesi!” hakkında Batuhan bey’ in yazısını bu linkten okuyabilirsiniz.